Fladdermusbebisar

Nu är det den tiden på året då fladdermusbebisarna föds. De flesta fladdermöss i Sverige får en unge i året och ibland tvillingar. Ungarna föds på fladdermus BB i honornas yngelkolonier.

Alltruistiska som dom är hjälper barnlösa honor till vid förlossningen och dom nyfödda bebisarna får krypa upp på mammas mage och hitta en tutte. sen får dom hänga tillsammans med andra bebisar när mammorna är ute på jakt om dom inte hänger med på mammas mage då…Det är nu man kan höra fladdermössen på vinden eller i väggen. Dom sociala lätena som fladdermössen använder för att hitta varandra är hos många arter hörbara utan utrustning. alla fladdermusförälder känner igen sin egen unge och ägnar mycket tid till småprat och putsning medans ungen växer till sig. Efter ungefär fyra veckor är det dags för ungarna att börja flygtrena och då kan vadsomhälst hända…

Själv såg jag två mammor flyga med var sin lilla unge i går. Det är tidigt. Det betyder att ungarna måste ha kommit till världen redan i början på Juni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.