Malmö 2015

Pildammsparken i Malmö

Med sina dammar och stora träd erbjuder Pildammsparken fina möjligheter för att observera fladdermöss. Vad behöver en fladdermus för att trivas och varför söker de sig just hit? Vi möts i skymningen och äventyret börjar. Med lampor och fladdermus-detektorer ger vi oss ut i natten och får en inblick i fladdermössens hemliga liv. Vi ser dem jaga och leka och lyssnar på deras högfrekventa läten. Det finns mycket att lära om dessa speciella små djur. 

Jag har några extra detektorer och ficklampor till utlån med på vandringen och de som vill kan prova att artsbestämma. Alla arter har sitt eget ljud och vi kommer att stifta bekantskap med bla vattenfladdermus, nordisk fladdermus och dvärgfladdermus. Kanske vi hör fler arter under kvällen..

.

Här hänger en brun långöra och sover i Tabergs gruva. Vingarna har den slagit omkring sig som en kappa och det som liknar öron är fladdermusens tragus som tillsvarar den lilla plutten vi har mitt på örats framkant. De långa öronen är prydligt vikt under kappan.

Plats: vi möts vid Pildammstornet (vattentornet) bakom restaurant Bloom på  Pildammsvägen 17. Se KARTA här.

Datum 2015: 11 Augusti 20.30, 21 Augusti 20.30, 27 Augusti kl 20.00, 18 September kl 20.00

Pris: 250 kr per person, gratis för barn upp till 15 år.

BOKA HÄR via Kulturcentralen! Sök på Fladdermöss i rutan uppe till höger.

Guide: Espen Jensen. Vid ihållande regn kan evenemanget komma att ställas in. Då gäller återbetalning eller erbjudande om plats ett annat tillfälle. Jourtelefon som är öppen några timmer före arrangemanget är 0736821055.